Köpguide - Online Video

Vad är Online Video?

Online video har under de senaste åren varit en av de snabbast växande kategorierna på den svenska annonsmarknaden och framtiden ser lika ljus ut. 2019 uppgick online video annonseringen till nästan 2 miljarder kronor enligt Institutet för reklammätningar (IRM) och har ökat stadigt. En del av tillväxten kommer av förflyttning av reklampengar till online video från andra medier när annonsörerna följer konsumenterna. Idag konsumerar människor mer och mer rörligt online, både under kvällen, men även på platser och tider som tidigare inte var avsedda för konsumtion av rörlig bild – på bussen eller tunnelbanan. Med hjälp av olika typer av data och sofistikerade optimeringsverktyg är det möjligt att kommunicera en-mot-en, i stället för en-mot-många. Det produceras mer och mer rörligt innehåll för online konsumtion och idag finns det fler aktörer än någonsin som distribuerar innehållet.

Reklamfilmen online kan inte bara berätta en historia utan också förlänga och fördjupa målgruppens kontakt med varumärke, skapa direktförsäljning. Rörlig bild tillsammans med interaktiva funktioner skapar helt nya kommunikativa möjligheter för annonsörer. Det produceras mer och mer rörligt innehåll för online konsumtion och idag finns det fler aktörer än någonsin som distribuerar innehållet. Videons förmåga att skapa bra effekter på varumärkeskännedom, reklamerinran och köpintention har alltid varit efterfrågad av annonsörerna.

IAB Sveriges köpguide är skapad tillsammans med Task Force Online Video och fungerar som en samlingsplats med utbildande material vad Online Video är och hur du navigerar i mediekanalen.

Du vet väl att vi har samlat marknadsföringsrelaterade digitala riktlinjer? Du hittar regler som rör läkemedels-, alkohol och tobaksindustrin, reklam till barn, spelreklam samt online privacy, Dataskyddsförordningen/GDPR, livsmedel och direktmarknadsföring här.

[td_block_video_embed custom_title=”Senaste seminariet:” video_url=”https://youtu.be/yOOIxJ2Lk98″ f_header_font_size=”25″ f_header_font_family=”fs_2″]